Nombre de parlants: 7 parlants

Lloc on es parla: Al Nepal, concretament a la Regió Gandaki, Tanahu District, West Hils, a l’est Satta Bhatti de Chepetar, a la selva del sud de Ambhu.

Curiositats:

Aquesta llengua està molt aïllada, i està parlada per un grup de gent, que no arriba als 8 parlants, parlada a l’oest del Nepal.

Durant dècades, la llengua Kusunda es pensava que era a un pèl de ser extingida, i hi havien poques esperances de saber alguna cosa més d’aquella llengua. El poc material que en quedava el van extreure de la memoria dels pocs oradors, però amb poques proves, de manera que es classifiquen juntament amb els seus veïns, com tibetà-birmana.

Al 2004, tres Kusundas, van ser portats a Katmandú per ajudar amb la carta de ciutadania. A una Universitat van descobrir un parlant fluid de la llengua, on diversos parents  també eren parlants fluids de la llengua. El més jove tenia uns 30 anys.

Al 2005 es va publicar un descripció gramatical de la llengua, on es demostrava que la llengua estava aïllada, genealògicament, lèxicament, gramatical i fonèticament pels seus veïns.  Sembla ser que Kusunda era una de les llengües parlades al nord de l’Índia abans de l’arribada tibetà-birmana i els pobles de llengua indo-iranià.

Anuncis